
Timişoara este un oraş universitar şi industrial situat în vestul României. De multe ori şi de multe persoane este descris drept un oraş cosmopolitan.
Timişoara este cunoscută ca şi oraşul rozelor şi al parcurilor, un oraş verde, primăvara în special când oraşul este plin de lalele. Mulţi îi spun mica Vienă datorită arhitecturii asemănătoare.
Oraşul este deservit de al treilea aeroport ca şi mărime din România, Traian Vuia International Airport situat la 10 km de centrul oraşului. De aici pleacă curse interne şi internaţionale.
- TAROM are zboruri zilnice spre Bucureşti;
- Lufthansa are zboruri zilnice spre Munich;
- Wizz Air are zboruri către Bari, Barcelona, Bergamo, Bologna, Brussels Charleroi, Dortmund, Eindhoven, Frankfurt Hahn, London Luton, Madrid, Memmingen (Munich West), Paris Beauvais, Rome Ciampino, Tel Aviv, Treviso şi Valencia, nu toate sunt zilnice;
- Ryan Air are zboruri către Bergamo şi Bucureşti;
- Blue Air are zboruri interne către Cluj Napoca şi Iaşi. Iar vara Blue Air operează către Constanţa (Marea Neagră).
Conexiunile către și dinspre numeroasele destinații europene (precum Manchester, UK) pot fi realizate de Lufthansa prin München. În timp ce Lufthansa nu este o companie aeriană low cost, tarifele acesteia (chiar și cu un transfer) se potrivesc cu cele ale companiilor aeriene low cost care zboară direct.
Biletul de avion intern din București (Otopeni / Henri-Coanda) spre Timișoara poate fi mai ieftin decât trenul la vagonul de dormit de la primă clasă; cu trenul durează cel puțin 9 ore fără facilități de băuturi răcoritoare sau mese 🙂 … Zborul durează mai puțin de o oră; un transfer la Aeroportul din București poate fi o alternativă convenabilă la zbor direct spre Timișoara.
O alternativă românească la Aeroportul Timișoara a fost aeroportul din apropiere din Arad. Acest aeroport este (din aprilie 2015) închis pentru reconstrucție completă. Aruncati o privire pe hartă pentru a vedea că aeroporturile din Târgu-Mureș, Cluj și Sibiu par destul de aproape…dar nu este chia asa ! Călătoria pe șosea sau pe calea ferată este 100% probabil să dureze mai multe ore. Acestea fiind spuse, în cazul în care aeroportul dvs. local are doar zboruri directe spre acele aeroporturi, merită să rămâi într-un hotel pentru a continua a doua zi la Timișoara.
În plus, există autobuze regulate direct de la Aeroportul Budapesta din Ungaria (costă în jur de 30/35euro/persoana) sau masini private , calatorie care durează doar trei ore și jumătate. Deoarece aeroportul Timișoara are în prezent relații internaționale relativ puține, opțiunea de a zbura de la / către Budapesta (în Ungaria) este luată de mulți vizitatori și de români, mai ales după reducerile drastice ale serviciilor de pe Aeroportul Timișoara în 2014. Nu confunda Budapesta Ungaria !!! cu Bucureștiul capitala României. Operatorii de turism / companiile aeriene raportează că un număr remarcabil de persoane fac greșelile la rezervare! Acești nefericiți se trezesc nu numai în orașul greșit, ci în țara greșită! …deci mare atentie. Pentru transferuri nu ezitati sa ne cereti o oferta pentru a va oferii cel mai bun pret.
Rețineți că, dacă nu vă rezervați o mașină de închiriat la sosire, aeroportul Beograd (Belgrad) din Serbia (care pare a fi aproape) nu este convenabil. Transportul public între Timișoara este lent și practic inexistent.
Linia Express 4 leagă aeroportul de centrul Timișoarei, iar linia 4B se îndreaptă spre gara principală (tarif: 2,5 RON (o singură cale), bilete se gasasesc la caseria din interiorul terminalului); stația de autobuz este situată lângă terminalul intern (virați la dreapta atunci când părăsiți terminalul internațional). Închirierea mașinilor este, de asemenea, disponibilă…. aici ne puteti alege si pe noi 365rent.ro
Aeroportul Timișoara este mic și are foarte puține puncte de vânzare cu amănuntul (doar un magazin duty free) . Există două „baruri” mici de tip self-service (după check-in și de securitate, unul la etaj și unul în jos), nu este nici un restaurant sau bar formal. Există o „cabină” de fumat, iar toaletele sunt (ca și întregul aeroport) foarte bine păstrate.
Amintiți-vă să utilizați taxiurile incluse pe acest site (vedeți mai jos) – utilizați-vă mobilul, de fapt Tudo Taxi au un semn mare cu numărul lor! Ei (și ceilalți de mai jos) nu vă vor face sa scoateti extra sume din buzunar.Nu răspundeți ofertelor către centrul orașului de la taxiuri neautorizate.
Există si trenuri directe zilnic de la Budapesta (o călătorie de 4 ore), Viena (8 ore) și Munchen (15 ore) . Nu există un autobuz regulat care leagă aceste orașe, la fel și inspre Belgrad. Serviciile de trenuri între România și Serbia au fost suspendate la sfârșitul anului 2017.
Există mai multe trenuri către București și majoritatea orașelor mari din România.
Belgradul (Serbia) se află la 150 km distanță (o călătorie de 2 1/2 oră).
Budapesta (Ungaria) este la 286 km distanță (o călătorie de 3,5 ore).
O altă opțiune de a călători între Belgrad și Timișoara este să faceți o rezervare la www.365rent.ro. Online este posibil sau prin telefon este mai bine.
Terminalul autobuzului (Autogara) se află la două sute de metri în partea de sud a Gării de Nord (Gara de Nord).
Nu există autobuze directe către Belgrad. Cea mai ușoară modalitate de a ajunge la Belgrad este să rezervați un autotursim de la www.365rent.ro.Probabil cel mai bun mod de a descoperi orașul este sa il vizitați orașul. Înțelegând că este mai bine să aduci cât mai mulți turiști posibil ,localnicii oferă excursii gratuite în oraș, mai ales pentru vorbitorii de limbă engleză, dar și pentru vorbitorii germani / maghiari. O căutare simplă cautare pe Google si veti găsi astfel de excursii gratuite în oraș.
Centrul Timișoarei este relativ compact și mersul pe jos este, cu siguranță, o placere. Orașul are un excelent serviciu de transport public, inclusiv troleibuze, tramvaie și autobuze si mai noi si vaporase pe raul Bega.Majoritatea autobuzelor și troleibuzelor sunt noi. Tramvaiele sunt si ale moderne si confortabile. Majoritatea stațiilor de tramvai și de autobuz au panouri digitale de informare.
În Timișoara nu există lipsă de taxiuri. Puteți ajunge la orice punct din Timișoara, plătind o taxă de 10-20 Lei (aproximativ 3-6 €). Nu negociați cu șoferul și insistați ca aparatul să fie pornit.
Dacă doriți să închiriați o mașină, există o mulțime de companii de închiriere de mașini. Acestea oferă servicii la prețuri avantajoase și toate tipurile de vehicule. Închirierea de mașini se poate si de la noi, direct pe site www.365rent.ro sau telefonic +40739751444 non-stop!
Dacă încercați să ajungeti la o adresă de multe ori, trebuie să fiți atenți pentru ca se schimbă numele străzilor. Uneori, oamenii vă vor da vechiul nume, care este, de asemenea, o problemă cu software-ul de navigație online.
Ca și în cea mai mare parte a României, în afara orașelor, transportul public este rar. Dar este ieftin și deși este lent, este surprinzător de eficient.
Noțiuni de bază : în jurul orașului este posibil sa vizitati si cu bicicleta, pe care le puteți închiria la velotm, care are mai multe stații în oraș. Este gratuit pentru o oră.
Există un traseu separat de biciclete care duce de la Timișoara spre granița cu Serbia pentru 37 km, pe canalul Bega. Începe în cartierul Freidorf, trece prin parcul industrial Freidorf, satul Utvin, unde traseul trece peste canalul Bega pe un pod, Sânmihaiul Român, Uivar și Otelec, înainte ca traseul să se încheie la granița sârbo-română.
De la gara principală (Gara de Nord, la care se ajunge cu tramvaiele 1 și 8) există doi operatori de trenuri locali: CFR național și compania privată Regiotrans http://www.regiotrans.ro/mersul-trenurilor-regiotrans-valabil-din-01-mai-2015 (derulați până la Timișoara pentru a vedea lista orarelor).
Hărțile Google Maps sunt una dintre puținele site-uri web care offer o hartă pentru linii de cale ferată și stații (utilizați opțiunea de satelit pentru a vedea!).
Autobuzele din Timișoara pleacă de la diferite puncte. Autobuzele din România sunt, în general, la fel scumpe ca si cu trenul. Ele sunt cu toate acestea mult mai moderne decât trenul și multe sunt mult mai rapide. Utilizați acest site pentru a găsi rute și destinații: www.autogari.ro.
Pentru autobuze și trenuri nu există economii pentru cumpărarea biletului de întoarcere (bilet dus-întors) și cumpărarea cu doua calatorii vă permite să aveți o anumită flexibilitate în modul de întoarcere!
Hoteluri din România sunt ieftine dar de standardele occidentale, așa că dacă vă pierdeți ultimul tren, ar putea fi mai ieftin să rezervați un hotel (chiar și de patru stele) decât să plătiți pentru un taxi.
Există șanse mari ca oricine sub 40 de ani să înțeleagă cel puțin limba engleză. Maghiară și germană sunt, de asemenea, destul de comune. De asemenea, puteți spera să vă înțelegeți în italiană, spaniolă, portugheză sau franceză.

Piața Victoriei (Piata Victoriei sau Piata Operei). Este simbolul revoluției românești. Aici puteți găsi Catedrala ortodoxă metropolitană, Opera, Primăria, Filarmonica, Muzeul Banatului și palatele frumoase construite la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.
Piața Unirii (Piața Unirii). Cu palatele sale minunate și cu toate cafenelele, este centrul orașului vechi. Aici găsiți Domul catolic, Palatul baroc (acum o frumoasă galerie de artă), Biserica sârbă și alte clădiri importante.
Piața Libertății (Piața Libertății). Situata intre Piata Unirii si Piata Victoriei este o piata mica cu cladiri vechi. Aici puteți găsi vechea Primărie și frumoasa Statuia Sf. Nepomuk.
Bastionul. O parte din vechile ziduri defensive ale orașului Timișoara. Bastionul este situat în apropiere de Piata Unirii, fiind recent renovat.
Parcuri. Timișoara este cunoscută în România ca orașul parcurilor. Parcurile importante pe care le puteți vizita sunt: Parcul Botanic (lângă Piata Unirii, este cel mai frumos parc din Timișoara), Parcul Rozelor (lângă Piata Victoriei), Parcul Central (lângă Piata Victoriei, chiar în spatele Catedralei Ortodoxe Metropolitane) Campusul Studentesc și altele.
Piața Traian (Piața Traian). În apropiere se află Fabrica de bere Timisoreana și Clubul de instalare.
Muzeul Satului. Situat lângă Padurea Verde (Pădurea Verde). Aici puteți descoperi tradiția românească.
Grădina Zoologică. Situat în aceeași zonă ca Muzeul Satului, este o mică grădină zoologică, dar copiii dvs. o vor iubi.
Muzeul Revoluției, Popa Sapca nr. 3-5 (În interiorul Bastionului), Un muzeu de vizitat pentru a înțelege mai bine ce sa întâmplat în ultimele șapte zile în care România și-a răsturnat dictatura comunistă.
Muzeul Banatului, Strada Martin Luther 4 (Adiacent la Catedrala Metropolitană).
Muzeul Consumatorului Comunist, str. Arhitectul Laszlo Szekely nr. 1 (fosta Zoe) (lângă Piața Balcescu), Un muzeu unic, aranjat ca un apartament tipic românesc din „epoca de aur”. Vedeți, atingeți, auziți și descoperiți elementele pe care românii le puteau cumpăra în era comunistă, de la jucării până la vinil, TV și radio, la biciclete și multe altele! Intrarea este liberă. Muzeul acceptă donații.
Bucurați-vă de produse din cafea în Piata Unirii (Piata Unirii) sau Piata Victoriei (Piata Victoriei). Savurați viața de noapte de la sfârșitul săptămânii, dansând toată noaptea la Fratelli sau Epic , sau la locațiile lor de vară, sau terasa D’Arc o gasiti pe malul Canalului Bega. Mănâncă o mare pizza sau paste la Da Toni, savurează o bere bună la Bierhaus (puteți găsi aproximativ 50 de tipuri de bere acolo), mâncați mâncăruri românești la Club XXI, nu ratați cocktail-urile de la Toniq . Dacă vă plac cumpărăturile, Iulius Mall este locul de vizitat. Bucurați-vă de o plimbare plăcută în Parcul Botanic. Timișoara este un oraș foarte cosmopolit și dacă întrebați / vă uitați, vă puteți bucura de tot felul de activități, inclusiv de operă și alte muzici clasice.
Centrul cultural français, Bd Loga. Comunitățile franceze și francofile din Timișoara frecventează CCF local, care organizează expoziții, concerte și diverse evenimente.
Închiriați biciclete în Timișoara , Explorați orașul Timișoara si cu bicicleta. De asemenea, trebuie să alegeți tururile de biciclete din Timișoara .
Universitatea Politehnica Timisoara (Universitatea Politehnica) si Universitatea de Vest Timisoara (Universitatea de Vest) sunt cele mai importante universitati din zona.
Universitatea Tibiscus din Timișoara oferă 8 specialități și are singura facultate privată de design din România.
La Timișoara puteți cumpăra totul, de la branduri bine cunoscute la produse românești. Magazinele importante sunt situate în centrul orașului. Dacă doriți o vizită de aventură autentică, vizitați Piata Aurora sau zona comercială Brancoveanu.
Piața Victoriei.
Centrul orașului, cu multe magazine.
Iulius Mall
Unul dintre cele mai mari centre comerciale din Europa de Est. Puteți găsi numeroase mărci românești și internaționale și un multiplex Cinema City acolo.
Bega Shopping Center, (lângă Hotel Continental). Primul mall important din Timisoara.
În fiecare weekend există două piețe de ”purici” care au loc la:
Piața Aurora-Flavia.
Piața Mehala. De asemenea cea mai mare piață a mașinilor și bicicletelor din oraș
Există, de asemenea, mai multe magazine la colțuri mici, unele dintre ele pretinzând că sunt deschise 24/7.
Înainte de sărbătorile mari (Crăciun, Paște), unele supermarketuri sunt deschise și în timpul nopții.
Dacă doriți să mâncați în Timișoara, puteți găsi locuri pentru fiecare buget. Deoarece Timișoara este un oraș foarte cosmopolit, bucătăria locală este influențată de bucătăria italiană, sârbă, maghiară, germană, turcă și araba.
Fumatul nu este permis în cafenelele și restaurantele din România prin lege (2016), doar în afara .
Da Toni Pizza, (pe Strada Daliei în cartierul universitar). Bucătăria italiană într-un mediu pământesc. Prețul unei pizza variază de la 5 la 10 €. Serviciul de livrare la domiciliu este de asemenea disponibil.
Napoleon, (în Campusul Studențesc). Un loc bun pentru a mânca o pizza sau un hamburger.
Timisoreana, (lângă fabrica de bere). Cunoscut pentru mesele de grătar și pentru berea rece locală.
D.A.F. Junior, Str. Gloriei, Nr. 5 (în suburbiile estice), România se întâlnește cu Las Vegas! Acest complex suprareal care include bowling, baruri și tenis are, de asemenea, un restaurant cu o valoare foarte bună, cu terasă în aer liber. Mâncărurile sunt enorme și oferă o gama variată de preparate din bucătăria românească la prețuri foarte bune.
Clubul XXI (în Piata Victoriei). Foarte cunoscut pentru bucătăria românească.
Tinecz (în Calea Aradului). Restaurant foarte popular în Timișoara.
Sabres langa omv de pe strada Aries
Aquarium, Piata 700, City Business Center (Du-te la parterul City Business Center și ia liftul până la etajul 6) ideal pentru cina ,pranz sau intalnire de afaceri ….sau va puteti relaxa pe terasă în aer liber cu vedere la oraș.
Casa cu Flori, (lângă Piata Libertatii). Bucatarie internationala.
Marele Restaurant Chinezesc – Restaurant chinezesc, (lângă Piata Badea Cartan, pe strada Simion Barnutiu). Cel mai bun restaurant asiatic din Timișoara.
Veți găsi multe locuri în afara centrului orașului. În timpul verii, cel mai bun loc pentru a petrece se află pe malurile râului Bega, în partea de sud a orașului: numeroasele baruri și restaurante . De cealaltă parte a clădirilor Universității se află, de exemplu, Vineri 15 și La Căpițe, unde programul include muzică live.
Mai avem si o multime de hoteluri,apart hotelui,hosteluri unde va puteti caza!
Pentru a apela numere de telefon fixe în roaming, utilizați prefixul internațional +40 urmat de 256 pentru prefixul orașului.
Pagina de internet a primăriei: www.primariatm.ro
Ambasade și consulate (posibil să nu fie actualizate):
Consulatul General al Germaniei
Consulatul General al Italiei
Consulatul General al Serbiei și Muntenegrului
Austria Consulatul Onorific
Olanda Consulatul Onorific
Consulatul Onorific al Indiei
Consulatul Onorific al Franței
Suedia Consulatul Onorific
Consulatul Onorific al Tunisiei
Ungaria Consulatul Onorific
Consulatul Onorific al Cehiei
Consulatul Onorific al Republicii Moldova
Consulatul Onorific al Bulgariei
365rent.ro promovat de 365Rent Ltd Timisoara orasul nostru drag +40.739.751.444